Blog

SENA FEN ÖĞRENCİLERİNİN FTSO BAHÇESİNDE YÜRÜTTÜĞÜ “ANALEMMA” İSİMLİ BİLİM PROJESİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR!

Öğrencilerimizin  yürüttüğü Analemma projesi tüm hızıyla sürüyor. Analemma belirli bir süre boyunca gökyüzünde Güneş’in hareketi tarafından oluşturulan Sekiz rakamı gibi bir şekildir. Türkçe karşılığı GÜN İZİ’ dir.

Ünlü Astrofizikçi ve Matematikçi  Prof. Dr. Ethem Derman’ın desteği ve Fethiye Ticaret Sanayi Odası’nın değerli katkılarıyla başladığımız bu Fizik projemizde, güneşli günlerde öğle vaktinde, saat 13.14’te  Güneş’in gölgesi işaretlenmektedir. Ölçümlerimizin oluşturduğu, birbirini takip eden noktalar, Güneş’imizin tıpkı gökyüzünde çizdiği Matematik’teki ‘Sonsuz’ simgesini, ölçüm platformumuza taşımaktadır.

Şimdiki görevimiz, Dünya’nın oluşumu sırasında Dünyamıza çarpan göktaşları sayesinde oluşan ve Dünyamızdaki hayatın başlamasını ve devamını sağlayan, Dünya’nın eksen eğikliği açısını (23,5 derece), Analemma’yı kullanarak ölçümlemek!

Bu büyülü Gökyüzü olaylarını  bizzat gözlemlememizi sağlayan ve projemizi destekleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na ve destekleriyle her zaman yanımızda olan  Astrofizik uzmanı Prof. Dr Ethem Derman’a, Sena ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

Güneş’in Fethiye semalarında çizdiği, sonsuzluğu yansıttığı şekli gözlemlemeye herkesi bekleriz!

Diger Haberler