,

ÖĞRENCİLERİMİZ HAZIRLADIKLARI PROJELERLE OKULUMUZU KODLAMA VE ROBOTİK ŞENLİĞİNDE ÇOK GÜZEL TEMSİL ETTİLER.

Sena Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları projelerle, posterlerle okulumuzu çok güzel temsil ettiler. Fizik 11. sınıf kazanımları arasında yer alan “sığaçların günlük hayatta kullanım alanları” kazanımına uygun olarak sadece alüminyum  folyo ve streçfilm kullanarak bir sığaç (kapasitör) tasarladılar ve potansiyel fark uygulayarak elektrik alan elde ettiler. Bu elektrik alanı kullanarak ve kodlama yaparak oluşturdukları sensörü arduino ile kontrol ettiler. Standları dolaşan katılımcılara düzenledikleri kodlar hakkında da bilgi verdiler.

Ayrıca Processing programlama uygulaması ile Fizik 12. sınıf konusu olan sarkaçların periyodu formülünü kodlamalarına ekleyerek basit sarkaç simulasyonu oluşturup standları gezen yetişkin katılımcıları kodlama hakkında bilgilendirdiler. Daha küçük katılımcılar için hazırladıkları “Matematik koordinat sistemini kullanarak resim çizme” kodlamalarını da küçük ziyaretçilerine tanıttılar.

Diğer bir grubumuz da şifreli akıllı ev kilit sistemi projelerini tanıttı. Ayrıca Türkiye’den 12 seçkin lisenin katılımıyla eşzamanlı gerçekleşen, Muğla Milas Çamköy ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (Muğla BİLSEM) ve Sena Fen Lisesi’nin oluşturduğu  Muğla ekibinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM bahçesinde geniş bir katılım eşliğinde birlikte çalıştıkları Eratosthenes Dünya’yı Ölçme deneyini başarıyla uyguladılar.

Işık Kirliliği olarak ifade edilen,  aslında çok bilinmeyen ve yaşamımıza olumsuz etkileri bulunan küresel problem ve çözüm yolları hakkında bilgilendirip dizayn ettikleri,  kodladıkları ve Arduino ile kontrol ettikleri  “uzaya ışık kaçırmayan ve sadece karanlıkta aydınlatan sokak lambası” ile de standlarını dolaşan katılımcılara, tekrar eden projeler arasında özgün bir proje olarak, (diğer projelerimiz gibi) hitap ettiler.

Kodlamuğla projesine katılarak vizyonlarını geliştirip farkındalık edindiler ve dijital dünyaya aslında olması gerektiği gibi dahil oldular.Birçoğunun bu yönde idealleri oluştu.

Okulumuzu çok güzel temsil ettikleri için öğrencilerimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.

Diger Haberler