NEDEN SAĞLIK MESLEK LİSESİ?

Sağlık  Bilimleri alanında faaliyet gösteren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde  Hemşire Yardımcılığı , Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği olmak üzere  3 Bölüm bulunmaktadır.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yardımcı sağlık personeli ihtiyaç dağılımında her 100 personelin %55’ i sağlık bakım teknisyenliğinden ,% 30’ u Hemşire yardımcılığı, %15’ i Ebe Yardımcılığından istihdam edileceği  istatistiki çalışmalarla öngörülmektedir. Üniversite olarak Sağlık Bilimleri alanında faaliyet gösteren 2 yıllık okulların her bölümü için ek puan alarak kolaylıkla yerleşebilmektedir.

2 yıllık okulları bitiren öğrencilerimizin Dikey Geçiş sınavlarına girerek 4 yıllık fakültelere yerleşmesi  mümkündür.  (Bölümlerin detayları aşağıdadır)

Kurucularımız (Vijdan-Yıldıray YILMAZ) 32 Yıllık eğitimci geçmişi ile Fethiye civarında ciddi başarılara imza atarak hemşehrilerimizin  ilgi ve güvenini n sürekli hale gelmesini sağlamayı bilmişlerdir.

Öğrencimizin bizimle olmasını bekler başarı ve iyi günler dileriz.

Diger Haberler