Bilim Teknoloji

Sena Fen lisesinde İyi bir Fizik ve Kimya-Biyoloji laboratuvarı mevcuttur ve aktif olarak kullanılmaktadır, Teleskobumuzla Güneş ve Diğer Gök cisimlerini izleme ve Gözlem yapabilme imkanı öğrencilerimize sunulmaktadır.

Sena Fen Lisesi Türkiye Üniversiteleri ile irtibat halindedir , canlı yayınlarla Üniversitedeki herhangibir sunumu Öğrencilerimiz takip edebilmektedir.

Sena Fen Lisesinde Bilim ve Teknoloji yakından takip edilmektedir, Okulumuz Bilimsel Proje yarışmalarına sürekli katılmakta ve (STEM, ROBOTİK KODLAMA v.b)  Muğla ilimizde öncü konumundadır nitekim bu tür yarışmalarda Türkiye de ilk 3 te yer alan projemiz 2017&2018 Öğretim yılında Brüksel(BELÇİKA)’ e davet edilmiş ve  bir çok ödüle layık görüldük.

Biyoloji alanında ki projemiz 2018&2019 öğretim yılında Türkiyede il 4′ e girerek Finlandiyada Dünya çapında yapılan yarışmada  22. oldu.