| Duyuru Detayı

''BİLİM VE TEKNOLOJİDE KIZ ÇOCUKLAR''I UZAYI KEŞFETTİ

_Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği ortaklığında yürütülen “Bilim ve Teknolojide Kız Çocuklar” (Girls Can STEM) projesi kapsamında, 15 kız öğrenci Uzay Kampı Türkiye’de 8-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programına’na katıldı.Programa katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz H.Beyza KUŞTAN ve S.Armağan ALKIN'I gönülden kutluyoruz.

_Kız çocuklarını bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına kazandırmayı, onları pozitif bilimlere yönlendirmeyi ve bilim ve teknoloji alanlarında üretimi teşvik etmeyi amaçlayan derneğin “Bilim ve Teknolojide Kız Çocuklar” (Girls Can STEM) projesi aracılığıyla; aralarında Muğla, Niğde, Sivas, Amasya, Hatay, Kütahya, Nevşehir, Bartın, Şanlıurfa, Denizli gibi illerin de olduğu toplam 15 farklı şehirden 15 kız öğrenci Uzay Kampı Türkiye’de uzay teknolojileri eğitimi aldı.